«بنیاد خیریه راهبری آلاء» با نگاه آرمان‌گرا واندیشه نظام‌مندِ راهبردیِ توحیدی به‌منظور حرکت جهادی، علمی، پویا، درون‌زا و مردمی در سال 1394 اقدام به راه اندازی «طرح کلان خیر ماندگار» نمود. هدفِ «خیر ماندگار»،  راهبری دانش‌بنیان امر خیر در کشور، تقویت بنیان‌ها و زیربنای دانشی فعالیت‌های خیر و گسترش آن در حوزه‌های مختلف اجتماعی به‌ صورت عالمانه ، و بر اساس تحقیق،پژوهش و الگوهای کارآمد مدیریتی است.

«پژوهشکده مطالعات وقف و نیکو کاری (خیرماندگار)»با همکاری دانشگاه اصفهان،بازوی علمی-پژوهشی «خیر ماندگار» برای تولید علم نافع ونوآور، پژوهش و آموزش، ترویج دانش در عرصه امر خیر وتعامل سازنده با نهادهای علمی و پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی است.

یکی از مصادیق اهداف «خیر ماندگار» ، شناسایی و تشویق دانشوران و پژوهشگرانی است که در عرصه امر خیر به فعالیت می‌ پردازند . براین اساس ، «بنیاد خیریه راهبری آلاء» با محوریت «پژوهشکده مطالعات وقف و نیکو کاری(خیرماندگار)»، جایزه علمی آلاء را به منزله یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در دو بخش پژوهشهای برتر حوزه نیکوکاری و چهره ماندگار مطالعات وقف و امور خیر به صورت دوسالانه تأسیس نموده است .

 این جایزه در چهار محور :

    • کتاب
    • مقاله علمی - پژوهشی
    • پژوهشهای دانشجویی (رساله / پایان‌نامه )
    • پژوهشهای سازمانی

برگزار می‌گردد؛ و «بنیاد خیریه راهبری آلاء» از پدیدآورندگان آثار برتر مرتبط با عرصه امور خیر در تمامی رشته‌های علمی به صورت مادی و معنوی قدردانی می‌کند.در هر دوره یک نفر به عنوان چهره ماندگار مطالعات وقف و امور خیر توسط شورای علمی انتخاب و قدردانی می گردد.